Polițiștii tulceni, cu ochii pe șosele – vor să reducă numărul accidentelor rutiere

Polițiștii tulceni acționează pe străzile din municipiu. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 9 – 15 iulie, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea desfășoară acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la traficul rutier de pe raza județului Tulcea.

În perioada 1 ianuarie – 5 iulie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 24 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 18. Principalele cauze generatoare ale acestora au fost :

  • nerespectarea regimului legal de viteză – 6 accidente,
  • conducerea sub influența alcoolului – 4 accidente,
  • indisciplina pietonală – 4 accidente,
  • abateri comise de bicicliști – 3 accidente.

Având în vedere situația statistică privind cauzele generatoare de accidente rutiere, marți, 10 iulie și miercuri, 11 iulie se acţionează pentru sancţionarea prezenţei / deplasării neregulamentare a pietonilor/bicicliștilor pe drumurile publice și combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public de către pietoni, precum și nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști.

Joi, 12 iulie și sâmbătă, 14 iulie, acțiunile polițiștilor vizează depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care se află sub influența băuturilor alcoolice. Vineri, 13 iulie și duminică, 15 iulie, prioritatea polițiștilor tulceni o va constitui respectarea regimului legal de viteză.

Prin astfel de acțiuni se urmărește conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice, în contextul necesităţii atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, acela de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 – 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*