Polițiștii tulceni au fost alături de elevi la începutul noului an școlar

Polițiștii tulceni au fost alături de elevi la începutul noului an școlar. FOTO IPJ Tulcea

Peste 130 de polițiști din cadrul IPJ Tulcea, alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, au acționat luni, 13 septembrie, în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Astfel, pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului școlar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite.

De asemenea, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în zona adiacentă școlilor, pentru fluidizarea și siguranța traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învăţământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.

Polițiștii vor intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Totodată, pe parcursul anului școlar, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*