Polițiștii tulceni au efectuat acțiuni de verificare privind deținerea de arme și muniții

Un vânător s-a ales cu dosar penal. FOTO Sebastian Pociecha

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat pe raza județului Tulcea pentru verificarea modului în care deținătorii legali de arme și muniții respectă prevederile legale în vigoare.

Pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului armelor și munițiilor, polițiștii au verificat 12 deținători legali de arme și muniții.

În cadrul acțiunii, polițiștii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 36 de ani, din localitatea Agighiol, județul Tulcea, 5 cartușe de vânătoare confecționate artizanal, iar cele două arme – de vânătoare și de tir sportiv pe care le deținea persoana în mod legal, nu îndeplineau condițiile de asigurare a securității acestora, conform legii.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, conform art. 342 alin. 1 din Codul penal.  De asemenea, bărbatului i s-a anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*