Polițiștii tulceni au efectuat acțiuni de verificare privind deținerea de arme și muniții

Un vânător s-a ales cu dosar penal. FOTO Sebastian Pociecha

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat pe raza județului Tulcea pentru verificarea modului în care deținătorii legali de arme și muniții respectă prevederile legale în vigoare.

Pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului armelor și munițiilor, polițiștii au verificat 12 deținători legali de arme și muniții.

În cadrul acțiunii, polițiștii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 36 de ani, din localitatea Agighiol, județul Tulcea, 5 cartușe de vânătoare confecționate artizanal, iar cele două arme – de vânătoare și de tir sportiv pe care le deținea persoana în mod legal, nu îndeplineau condițiile de asigurare a securității acestora, conform legii.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, conform art. 342 alin. 1 din Codul penal.  De asemenea, bărbatului i s-a anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*