Polițiștii tulceni au dat amenzi de aproape 500.000 de lei în urma unor acțiuni pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere

Polițiștii tulceni au verificat mai multe mașini în trafic, FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni au acționat, săptămâna trecută, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor antisociale. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în urma acestor acțiuni se ridică la aproape jumătate de milion de lei.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

„Astfel, polițiștii au aplicat 772 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 447.760 de lei, dintre care 393 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 97 pentru abaterile săvârşite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate”, au transmis polițiștii tulceni.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 93 de permise de conducere și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare. Totodată, oamenii legii au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Acțiunile punctuale vor continua, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea.

„Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depășirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanta în mers între vehicule”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*