Polițiștii tulceni atrag atenția la înșelăciunile prin metoda oferirii de bunuri gratuite

Polițiștii tulceni atrag atenția la înșelăciunile prin metoda oferirii de bunuri gratuite

În ultimele două luni, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au fost înregistrate mai multe plângeri ce vizau o nouă metodă de înșelăciune prin metoda oferirii de bunuri gratuite.

Potrivit IPJ Tulcea, infracțiunile de înșelăciune prin intermediul telefoniei fixe sau mobile au apărut și s-au diversificat odată cu trecerea timpului, infractorii perfecționându-și tehnicile permanent.

„Ei se bazează pe prima reacție a victimei în situația unui eveniment cu impact emoțional puternic, exploatează diferite vulnerabilități și adesea aleg persoane în vârstă”, spun reprezentanți ai IPJ Tulcea.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității atenționează cetățenii cu privire la o nouă metodă de înșelăciune, ce vizează persoanele trecute de 50 de ani.

Potențialele victime sunt contactate de regulă pe telefonul fix  și le este oferit un pachet „gratuit” de produse corporale sau de curățenie. Tot ce trebuie să facă este să se prezinte într-o locație indicată pentru a-și ridica „premiul”. Odată ajunse la destinație, li se prezintă diverse produse calitative, pe care le oferă spre vânzare la un preț foarte atractiv, însă produsul final pe care îl cumpără nu este același cu cel prezentat; iar „pachetele de curățenie sau îngrijire corporală” care sunt oferite, nu sunt decât niște mostre. Totodată, escrocii află și datele personale ale victimelor (nume, prenume, adresă, numere de telefon), acestea din urmă fiind ulterior hărțuite telefonic cu oferte și promoții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*