Polițiștii tulceni acționează cu forțe mărite pentru a asigura ordinea și siguranța publică în sezonul estival

Polițiștii tulceni acționează cu forțe mărite pentru a asigura ordinea și siguranța publică în sezonul estival. FOTO: IPJ Tulcea

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea va desfășura în perioada următoare acțiuni ample și integrate pentru a asigura un climat optim de ordine și siguranță publică pe întregul teritoriu al județului în timpul sezonului estival. Efectivele poliției vor fi mărite, iar activitățile vor fi coordonate în colaborare strânsă cu celelalte instituții responsabile cu menținerea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din dispozitivele de ordine și siguranță publică vor fi permanent prezenți în zonele de competență pentru a preveni și combate faptele antisociale. Un accent deosebit va fi pus pe locurile în care se desfășoară evenimente publice, cu o mare aglomerație de persoane, pentru a menține un climat de siguranță adecvat.

În același timp, polițiștii rutieri vor fi activi în teren pentru a fluidiza traficul rutier și a preveni accidentele. Cetățenilor li se recomandă să manifeste o atitudine preventivă în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, adaptând viteza la condițiile meteorologice și cele din trafic.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea adresează și câteva recomandări esențiale cetățenilor în vederea prevenirii evenimentelor negative. Este important să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să vă protejați bunurile atunci când vă aflați în locuri aglomerate. De asemenea, nu trebuie să răspundeți cu violență la provocări, ci să încercați să evitați conflictele, iar în cazul în care nu reușiți, sunați de urgență la numărul unic 112.

Pietonilor li se recomandă să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că nu există niciun pericol. Siguranța cetățenilor este prioritatea poliției, iar acesta este un apel către toți locuitorii județului Tulcea de a fi precauți și responsabili în această perioadă.

Pentru situații de urgență sau în cazul în care există riscuri sau vulnerabilități care pot afecta liniștea și siguranța publică, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Poliția Tulcea este pregătită să intervină rapid și eficient în orice situație pentru a asigura siguranța și bunăstarea comunității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*