Polițiștii desfășoară activități preventive în unitățile de învățământ din județul Tulcea

Politistii au vorbit cu elevii. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 20-23 noiembrie a.c, polițiștii Compartimentului de Analiză și Combatere a Criminalității au desfășurat activități preventive în școlile din municipiul Tulcea, unde au abordat teme specifice precum prevenirea delicvenței juvenile, a victimizării minorilor, prevenirea comportamentului violent, prevenirea traficului de persoane și a abuzului sexual.

 

Activitățile de prevenire s-au desfășurat la Colegiul Dobrogean Spiru Haret, Școala Generală ,,Ioan Nenițescu,, și Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil,, , unde elevilor le-au fost prezentate elemente definitorii ale delicvenței juvenile, cauzele și măsurile ce pot fi luate în cazul săvârșirii unei infracțiuni de către minori.

Polițiștii tulceni au purtat discuții interactive cu privire la efectele violenței în școală și în familie. Elevii au fost informați despre modalitățile de prevenire a actelor violente și de protecție în cazul unei agresiuni.

De asemenea, polițiștii le-au vorbit elevilor despre modalitățile prin care sunt racolate victimele traficului de persoane și cum se pot proteja împotriva unor eventuale pericole.

Scopul activităților informativ-preventive constă în creșterea gradului de siguranță a minorilor în unitățile de învățământ și în afara acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*