Polițiștii de frontieră tulceni au prins trei braconieri care au făcut prăpăd printre sturionii din Delta Dunării

Puietul din specia protejată a fost eliberat în apă. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau trei cetăţeni români cantitatea de aproximativ 58 kilograme de peşte diferite specii, pentru care aceștia nu dețineau documente legale.

În seara de 14 iulie, în jurul orei 21.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcațiune, care naviga pe brațul Chilia, județul Tulcea. Astfel, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune plase de pescuit având în ele captura de pește ce conținea cantitatea de 40 kg specia cegă și 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, cantitatea de 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*