Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit doi cetăţeni români care dețineau aproximativ 100 kilograme peşte, fără documente legale, precum și unelte de pescuit, interzise la deținere

Peștele a fost confiscat de polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au efectuat un control asupra a două persoane aflate într-o barcă, în zona de acostare a ambarcațiunilor, pe raza localității Mahmudia, județul Tulcea.

Astfel, în cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățenii români T.I. și S.I., în vârstă de 57, respectiv 65 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

De asemenea, în urma verificării ambarcațiunii, a fost descoperită cantitatea de 96 kilograme pește, din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale, precum și o plasă monofilament și un prostovol, unelte interzise la deținere.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar uneltele pentru pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*