Polițiștii de frontieră tulceni au confiscat 440 de metri de plase, cu zeci de kilograme de pește, în apropiere de Sulina

Polițiștii de frontieră tulceni au confiscat 440 de metri de plase, cu zeci de kilograme de pește, în apropiere de Sulina. FOTO: Garda de Coastă

Într-o acțiune menită să prevină și să combată braconajul piscicol, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, subordonat Gărzii de Coastă, au reușit să recupereze mai multe plase confecționate din nailon și fir textil, însoțite de o captură de peste 40 de kilograme de pește. Incidentul a avut loc în apropierea gurii de vărsare a brațului Sulina, în Marea Neagră.

După o investigație amănunțită, s-a constatat că lungimea totală a plaselor confiscate se ridică la 440 de metri. În plus, acestea conțineau aproximativ 42 de kilograme de pește, majoritatea fiind exemplare de specia sânger, dar și un exemplar de sturion. Autoritățile au reușit să elibereze sturionul înapoi în mediul natural, în timp ce întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale specializate în prelucrarea acestuia.

Polițiștii de frontieră desfășoară cercetări în acest caz, având în vedere săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol. Ei depun eforturi considerabile pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorilor acestui act ilegal. Plasele confiscate au fost ridicate în vederea confiscării și se află acum în camera de corpuri delicte a instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Desigur, ca de obicei , niciun braconier ! 440 m de plase , ale nimanui , plase care pescuiau vesele si singure! Un adevarat miracol! Poate s-o fi apucat Sf.Duh de braconaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*