Polițiștii au întocmit noi dosare penale pentru comerțul ilegal cu artificii

În săptămâna de dinaintea Crăciunului, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a continuat acțiunile în cadrul Planului național „Foc de Artificii“, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice și juridice. Cu această ocazie au fost constatate 4 infracțiuni și au fost ridicate în vederea confiscării 4.440 de articole pirotehnice.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective de pe raza municipiului Tulcea, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive. În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat pe strada Păcii, din municipiul Tulcea, două persoane de 27 ani și 45 de ani, din municipiul Tulcea, care deţineau în vederea comercializării, fără a fi autorizat 2.400 articole pirotehnice din categoria celor interzise, respectiv petarde. Tot în această perioadă polițiștii au identificat o femeie de 47 de ani, din municipiul Tulcea, care deţinea în vederea comercializării, fără a fi autorizată 1.800 de petarde și un bărbat de 31 de ani, care deţinea în vederea comercializării, fără a fi autorizat 240 de petarde.

Articolele pirotehnice menționate au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 37 lit a din Legea 126/1995.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*