Podul peste Dunăre Tulcea – Brăila se deschide circulației pe 6 iulie

Podul peste Dunăre Tulcea - Brăila. FOTO: CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au participat vineri, 23 iunie, la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Cu acest prilej, a fost anunțată oficial data inaugurării acestui obiectiv de interes național, respectiv joi, 6 iulie 2023.

„După 11 ani de luptă și multă muncă, visul meu și al tulcenilor devine realitate! Azi, împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, am fost la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Mai sunt doar câteva zile până la data de 6 iulie, când podul va fi inaugurat și toți românii îl vor putea traversa. Sunt nespus de bucuros că proiectul meu de suflet va schimba viețile multor oameni. Tulcenii trebuie să fie mândri, pentru că, încă o dată o spun, de aici de la Tulcea a plecat inițiativa, demersurile și mare parte din fondurile necesare construcției acestui pod“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

De asemenea, ministrul Sorin Grindeanu a precizat că timp de o lună sau două, traficul va fi restricționat pe timpul nopții, când vor fi efectuate lucrările de demontare a macaralelor. Pe timpul zilei, însă, circulația rutieră se va desfășura în condiții normale, iar în week-end, 24 de ore din 24.

Pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oțel, greutatea totală a celor două cabluri principale fiind de 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*