Plase monofilament, cu sute de kilograme de pește, capturate din lacul Sinoe de polițiștii de frontieră

Plase monofilament, cu sute de kilograme de pește, capturate din lacul Sinoe. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni, împreună cu lucrători din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au scos, din zona strict protejată a lacului Sinoe din Delta Dunării, peste 1,3 kilometri de plase monofilament, ce conțineau o captură de mai mult de 300 de kilograme de pește. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, în zona strict protejată a lacului Sinoe, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește. În cadrul verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei este 1.375 de metri și este tip monofilament. Plasele descoperite conțineau 337 de kilograme pește, diferite specii.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol. Totodată facem precizarea că se desfășoară activități specifice pentru identificarea celor ce au instalat plasele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*