Pirotehniștii ISU Tulcea au distrus un proiectil din al Doilea Război Mondial

Pirotehniștii tulceni au distrus un proiectil din al Doilea Război Mondial. FOTO: ISU Tulcea

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a avut miercuri, 14 decembrie, o ultimă misiune de distrugere a unui proiectil provenit din timpul conflictului armat din al Doilea Război Mondial.

Potrivit ISU Tulcea, proiectilul exploziv, de 105 mm, a fost găsit în urmă cu aproximativ două luni în zona Lacului Parcheș de un localnic. Acesta a anunțat autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112 de existența lui. Echipa pirotehnică l-a preluat și depozitat în siguranță, iar în cursul acestei zile a fost distrus pe un câmp din apropierea localității Turcoaia.

Aceasta a fost a treia misiune pentru distrugerea muniției din acest an a pirotehniștilor ISU „Delta„ Tulcea, în total fiind neutralizate patru elemente de muniție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*