Pirotehniști ai Forțelor Navale, solicitați să neutralizeze un proiectil de aruncător de grenade descoperit pe plaja din Sfântul Gheorghe

Pirotehniști ai Forțelor Navale, solicitați să neutralizeze un Proiectil de aruncător de grenade descoperit pe plaja din Sfântul Gheorghe. FOTO SMFN

O echipă de militari EOD – specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive, de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag a fost solicitată să intervină marți, 5 aprilie, în localitatea Sfântul Gheorghe din județul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade (proiectil – n.r.), semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, după apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă – goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții.

Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.

După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucție cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă și fără focos activ. Infanteriștii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la fața locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*