Pește, unelte de pescuit și un motor de barcă furat, descoperite în zona lacului „Balbera” din Tulcea

Pește, unelte de pescuit și un motor de barcă furat, descoperite în zona lacului „Balbera”. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, în urma căreia au descoperit 88 de kilograme de pește și 2.225 de metri de plase, dar și un motor de barcă furat.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia și Grupului de Nave Sulina, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu în zona lacului „Balbera” cu ambarcațiunile din dotare, au depistat un bărbat care pescuia, dintr-o barcă, cu unelte neautorizate. Cu această ocazie polițiștii de frontieră au descoperit 2.225 de metri de plasă și 88 de kilograme de pește din diferite specii. Totodată, efectuând verificări cu privire la motorul care propulsa ambarcațiunea, marca Honda, de 90 CP, s-a stabilit faptul că acesta figurează ca fiind furat din Suedia.

Polițiștii de frontieră au aplicat o sancțiune contravențională de 10.000 de lei și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăinuire”, plasele, ambarcațiunea și motorul fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*