Peste o sută de elevi din Deltă, pregătiți în prezent să lucreze în turism și ospitalitate

Peste o sută de elevi din Deltă, pregătiți în prezent să lucreze în turism și ospitalitate. FOTO: CJ Tulcea

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat marți, 22 noiembrie, la conferința de încheiere a proiectului „Stagii de practică pentru elevi în Deltă”, implementat de Complex Delta SRL. Inițiativa, implementată prin POCU, s-a derulat pe perioada a doi ani și a avut ca obiectiv general creșterea capacității de angajare a elevilor din teritoriul ITI Delta Dunării, prin participarea a peste 100 de elevi la programe de învățare la locul de muncă.

Mai exact, în cadrul proiectului au participat la stagiile de practică 117 elevi din clasele IX-XII înmatriculați la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, care au domiciliul pe teritoriul ITI DD, cu specializări relevante pentru a activa în domeniul turism și ecoturism, procesarea alimentelor și băuturilor. Proiectul și-a depășit indicatorii asumați inițial prin înscrierea în grupul țintă al proiectului a 15 elevi care au participat suplimentar la stagiile de practică.

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a felicitat atât ideea implementării unui astfel de proiect, cât și rezultatele acestuia, transpuse în imagini, demonstrații live precum și declarații ale beneficiarilor, transmițând pe această cale că „proiectul reprezintă o adevărată oportunitate pentru tinerii din localitățile Deltei Dunării de a-și croi un drum în viață și de a-și creiona activitatea profesională pe termen mediu și lung. De asemenea, finanțarea europeană oferă și angajatorilor tulceni accesul la forță de muncă foarte bine pregătită, calificată, care să asigure un nivel crescut al serviciilor din acest domeniu deosebit de important pentru comunitatea tulceană. Este, deci, un câștig pentru toată lumea, și implicit pentru societate. Prin organizarea acestor stagii de practică atât inițiatorii, cât și beneficiarii au contribuit, practic, la scăderea ratei abandonului școlar, la creșterea prezenței la școală și chiar la stimularea performanței educaționale. Nu pot decât să-i felicit și să le transmit succes în activitatea viitoare!”.

Cu acest prilej, la conferință au mai participat Dragoș Simion, viceprimar al municipiului, prof. Camelia-Domnica Mocanu, directorul Colegiului Economic „Delta Dunării”, prof. Laura-Cristina Iordache, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, Hristu Caraman, administrator SC Complex Delta SRL, reprezentanții echipei de proiect și, nu în ultimul rând, beneficiarii instruiți în cadrul acestei frumoase inițiative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*