Peste 800 de mașini verificate de către RAR în trafic, în județul Tulcea – peste 35% dintre ele, cu probleme

Trafic rutier în municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În prima jumătate, inspectorii RAR, în colaborare cu Poliția Rutieră au constatat probleme grave la aproape 1700 autovehicule în urma verificărilor în trafic, acestea prezentând pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

La nivelul județului Tulcea au fost verificate 813 vehicule, iar dintre acestea, 35,79 % erau neconforme, iar 17 prezentau pericol iminent de accident.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

 

813 vee

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*