Peste 700 de persoane și-au găsit, anul acesta, un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea au fost încadrate în muncă, în primele cinci luni ale acestui an, 726 de  persoane, dintre care 302 de femei.

Potrivit AJOFM, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 166 au peste 45 de ani, 191 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 179 au între 25 și 35 de ani, iar 190 sunt tineri sub 25 de ani (169 de tineri NEET). În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 432 provin din mediul urban, iar 294 de persoane sunt din mediul rural.

„Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (256), urmate de cele cu studii liceale (206). Numărul celor cu studii profesionale este de 168, iar cei cu studii primare sunt în număr de 80”, au precizat reprezentanții AJOFM.

Persoanele angajate în perioada menționată, prin intermediul AJOFM Tulcea, nu au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile.

„Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, au mai transmis sursele citate.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2606 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*