Peste 70 de pompieri tulceni vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale

Peste câteva zile vom sărbători sfintele sărbători pascale și cum creștinii urmează să participe la diverse manifestări religioase în această perioadă, peste 70 de pompieri militari tulceni vor fi zilnic la datorie. Vor monitoriza permanent evoluţia dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, echipajele de salvatori care încadrează peste 19 mijloace tehnice de intervenție sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

De asemenea, în ultima perioadă, Inspecția de Prevenire a efectuat un număr de 22 controale la operatorii economici unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Au fost aplicate patru avertismente și o amendă de 2.500 de lei pentru nefuncționarea corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuarea utilizatorilor. De asemenea, în colaborare cu IPJ Tulcea, inspectorii ISU Tulcea au efectuat un control la o unitate de alimentație publică unde s-au aplicat patru avertismente și o amendă de 2.500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare.

În ceea ce privesc lăcașurile de cult colegii au efectuat 22 de controale cu scopul principal de informare și prevenire. Au fost aplicate 25 de avertismente.

ISU „Delta” al județului Tulcea recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse și nesupravegheate.

În lăcașurile de cult trebuie să se mențină ușile de acces/ evacuare în poziție deschisă în mod obligatoriu pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condițiile unui număr foarte mare de participanți se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

Odată ce ajungeți acasă cu sfânt lumină, nu lăsați candela ori lumânările aprinse nesupravegheate!

În cazul în care sunteți martorii unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date despre manifestarea acestuia și locația exactă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*