Peste 500 de elevi din Tulcea vor beneficia de o serie de sesiuni pentru recuperarea decalajelor de învățare

Peste 500 de elevi din Tulcea vor beneficia de o serie de sesiuni pentru recuperarea decalajelor de învățare

Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară organizează, în perioada septembrie – noiembrie, proiectul „Recuperarea decalajelor de învățare în mediul rural” în comunitățile din județul Tulcea pentru 520 de elevi. Este vorba despre elevi din Topolog, Mihai Bravu, Nalbant, Mihail Kogălniceanu și Hamcearca.

Proiectul vine ca un răspuns al decalajului educațional dintre rural și urban în România, pandemia generată de Covid-19 care produce efecte negative pe termen lung în rândul școlilor din mediul rural sau urban mic din România. Lipsa condițiilor sanitare adecvate, lipsa tabletelor sau a telefoanelor pentru învățarea online, precum și impactul economic al stării de alertă și de urgență creează un efect în cascadă în rândul elevilor și cadrelor didactice din satele sărace din România.

Cu ajutorul a șapte de cadre didactice, elevii vor beneficia de sesiuni și meditații la materiile la care aceștia au decalaje. Totodată, 520 de elevi și 320 de tineri liceeni vor avea parte de expertiza a șase specialiști, care, ajutați de patru voluntari și echipa de proiect, vor livra sesiuni de educație informală și nonformală pentru drepturile omului, educație pentru demnitate și igienă primară, precum și de advocacy și reprezentare.

Ulterior, cele opt comunități de elevi și tineri vor fi încurajate să se asocieze în grupuri informale de reprezentare, asociații școlare sau alte tipuri de asociații pentru a-și reprezenta și cere drepturile, și a participa la consultări publice.

Întregul proiect va fi implementat cu ajutorul unităților de învățământ, a primăriilor locale cu care se vor încheia protocoale de colaborare și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*