Peste 50 kg peşte fără documente legale şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Peștele braconat a fost confiscat de către polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră (Arhivă)

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetățean român, plase monofilament în lungime de aproximativ 240 metri în care se aflau peste 50 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale.

În data de 3 octombrie, în jurul orei 12:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Sarinasuf, un atelaj hipo. Acesta era condus de cetățeanul român C.G., în vârstă de 65 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajului, au fost descoperite patru plase de tip monofilament (deținerea lor fiind interzisă de lege) în care se aflau 54 kilograme de peşte, din speciile șalău, plătică şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 240 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*