Peste 50 kg peşte fără documente legale au fost confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

În barca braconierilor au fost găsite câteva zeci de kilograme de pește. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care desfășurau activități de pescuit ilegal și care dețineau peste 50 de kg de pește, fără să aibă documente legale.

În data de 2 mai, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Periprava, județul Tulcea, au depistat doi cetățeni români, C.A și P.N., în vârstă de 29, respectiv 44 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea, care desfășurau activități de pescuit ilegal, cu unelte de pescuit tip vintir.

În urma verificărilor a fost descoperită, la bordul ambarcațiunii, cantitatea de 55 kilograme de pește, din specia somn, în stare proaspătă.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală” coroborat cu Ordinul de Prohibiție nr. 8/12.01.2018 art.1 pct.1, pentru infracțiunea de pescuit în perioada de prohibiție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*