Peste 200 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Tulcea, în primele 2 luni ale anului 2018

Bursa locuri de munca AJOFM Tulcea (1)
Bursa locuri de munca AJOFM Tulcea. FOTO AJOFM Tulcea

Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, în primele doua luni ale anului 2018 au fost încadrate 211 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate în perioada mentionata, 77 au peste 45 de ani, 56 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 41 au între 25 și 35 de ani, iar 37 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 23 tineri NEET).

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex feminin (112), numărul barbatilor fiind de 99.

În funcţie de rezidenţă, cei mai mulţi angajaţi în perioada de referinţă, 124, provin din mediul urban, iar 87 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii profesionale (87), liceale(74), gimnaziale (30), 8 fiind cu studii universitare.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În aceasta perioada, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în cautare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 766 persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*