Peste 2 milioane de euro vor fi investiți în restaurarea a 40.000 de hectare de peisaj deltaic

Delta Dunarii. FOTO Adrian Boioglu

Rezervația Biosferei Delta Dunării (alături de Rewilding Ukraine, Rezervația Biosferei Dunării – Ucraina și Verde e Moldova) este partener local în proiectul ”Restaurarea zonelor umede și stepelor din Delta Dunării”/ “Restoring the Danube Delta Wetlands and Steppe”, finanțat prin Programul pentru Peisaje Periclitate/Endangered Landscapes Programme (ELP) și Rewilding Europe.

Cel mai mare proiect de renaturare transfrontalieră a Deltei de până acum (cu o subvenție de 2,1 milioane de euro se vor restaura cel puțin 40.000 de hectare de peisaj deltaic din România, Moldova și Ucraina) se va desfășura între 2019 și 2024, urmărind accelerarea recuperării peisajelor naturale, a proceselor lor ecologice și a florei și faunei asociate.

Incluzând cursuri de formare, dezvoltare de bune practici, suport pentru dezvoltarea afacerilor și, unde este posibil, sprijin financiar prin Rewilding Europe Capital, proiectul va ajuta întreprinderile bazate pe natură să creeze noi stimulente pentru renaturare, să încurajeze acceptarea revenirii faunei sălbatice și să insufle un nou sentiment de mândrie în zonă.

Experiența satelor Sfântu Gheorghe (România) și Orlovka (Ucraina) a demonstrat deja rezultate încurajatoare cu această abordare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*