Peste 160 de jandarmi tulceni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai

Peste 160 de jandarmi vor fi la datorie, în perioada 30 aprilie – 03 mai, cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale și a minivacanței de 1 Mai.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, militarii tulceni vor intensifica misiunile de patrulare pe raza municipiului și județului Tulcea, independent și în cooperare cu Poliția, pentru a menține ordinea și liniștea publică cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale și a minivacanței de 1 Mai. În această perioadă, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul tulcenilor și vor asigura măsurile necesare, astfel încât manifestările religioase și activitățile recreative să se desfășoare în condiții de siguranță.

În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, executând misiuni de  menținere a ordinii publice în sistem integrat în zona lăcașurilor de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase.

În noaptea de Înviere, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în cooperare cu Poliția, pe timpul oficierii slujbelor de înviere, în zona lăcașurilor de cult din municipiul Tulcea, orașele Babadag și Măcin precum și în zona mânăstirilor Saon, Cocoș, Halmyris și Celic-Dere.

„Reamintim faptul că în noaptea Învierii Domnului, circulația persoanelor în afara gospodăriei este permisă între orele 22.00 și 05.00 dimineața numai pentru deplasarea la slujbele religioase. Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să evite aglomerația și să respecte măsurile de protecție sanitară”, spun reprezentanții IJJ Tulcea.

De asemenea, jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare pe raza municipiului și județului Tulcea, pentru a menține ordinea și liniștea publică în zona locurilor de agrement având ca obiectiv prioritar prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul legislației privind activitatea de picnic, protecția mediului înconjurător, respectarea normelor de conviețuire socială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*