Peste 15 la sută din populația județului Tulcea a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19

Vaccinare

Potrivit informațiilor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică a Județului Tulcea, numărul total de persoane vaccinate cu cel puțin o doză este de 46.912 și reprezintă un procent de peste 15,5 la sută din populația județului.

„Ieri (miercuri, 05 mai – n.r.) au fost imunizate 10 persoane cu serul Johnson & Johnson, în cabinetele medicilor de familie din județul Tulcea. În campania de vaccinare din cadrul cabinetelor medicale de familie s-au mai înscris doi medici, astfel numărul acestora ajunge la 30. Mai mulți medici de familie înscriși în campanie, mai multe șanse la imunizare pentru populație”, spune prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov.

Potrivit acestuia, la centrul de vaccinare deschis în zona industrială a orașului, la ALUM Tulcea, s-au vaccinat 132 de persoane.

În plus, începând de sâmbătă, 8 mai, vaccinarea  se va putea face fără programare, prin prezentare directă, în centrele de vaccinare cu următoarele condiții:

  • în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
  • cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
  • pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de  ani;
  • după ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 de ani.

„De precizat faptul că persoanele care au deja o programare pe Platforma de vaccinare au prioritate”, a mai spus Marcel Ivanov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*