Peste 140 de persoane din județul Tulcea s-au infectat cu noul Coronavirus de la începutul pandemiei

Din persoanele testate până în prezent în județul Tulcea pentru COVID-19, au fost confirmate 141 de cazuri de îmbolnăviri, care au fost internate pentru a primi tratament, și au fost înregistrate două decese.

Potrivit Prefecturii Tulcea, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența Tulcea s-au discutat, luni, 25 mai, rezultatele acțiunilor legate de coronavirus. Astfel, până la această dată, la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 1.085 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în creștere față de ziua precedentă, când au ieșit din perioada de izolare voluntară de 14 zile 90 persoane, dar au intrat alte 95 de persoane. În total, până la această dată au ieșit din perioada de izolare de 14 zile 5.338 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină 14 persoane.

Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 107.

De asemenea, până în prezent au fost testate 3.019 de persoane, 38 dintre ele fiind testate duminică, 24 mai. Dintre persoanele testate, au fost confirmate 141 de cazuri, care au și fost internate pentru a primi tratament. Au fost înregistrate doua decese, o persoană în vârstă de 62 de ani, iar cealaltă în vârstă de 84 de ani. Dintre cele 141 de cazuri confirmate, 61 de persoane sunt încă internate, 41 dintre acestea la spitalul din Tulcea, secția de boli infecțioase, iar 78 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate.

În ceea ce privește bilanțul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul județului Tulcea s-au efectuat controale la 399 de locuințe, fiind verificate, în total, 1.051 de persoane.

„Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteți primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 și 23:00.  Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență!”, au transmis reprezentanții Prefecturii Tulcea.

Pentru corecta informare a populației vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituției cât și pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum și comunicate de presă locale ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*