Peste 100 kilograme de pește transportate ilegal, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni

Polițiștii au confiscat peștele. FOTO Arhiva TLNews

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat, în zona de competență, trei bărbați care aveau peste 100 kilograme pește, fără să dețină documentele legale.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, acționând, miercuri, în baza informațiilor deținute, au oprit pentru control un autovehicul pe raza localității Tulcea, în care se aflau trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 59 de ani, având cu toții domiciliul în București.

În urma controlului documentelor și habitaclului autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 110 kilograme pește, diferite specii, transportată în lăzi din plastic, pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente legale. Cei în cauză au declarat că întreaga cantitate de pește este destinată consumului propriu.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale iar polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținere, transport sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori a produselor din pește. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*