Peste 10 milioane de lei sunt necesari pentru 400 de expropieri pentru construcția podului de peste Dunăre, Tulcea – Brăila

A fost prezentată macheta podului de peste Dunăre. FOTO CJ Tulcea

Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila“.

Pentru acest proiect de act normativ este necesară suma de 10.348.100 lei, pentru un număr de 400 de imobile, în suprafață totală de 642.293 mp teren.

Prin proiectul de act normativ se propune, în primul rând, aprobarea amplasamentului care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila“. De asemenea, proiectul vizează declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, a listei cuprinzând imobilele supuse exproprierii situate pe raza localităților Brăila și Vădeni din județul Brăila și a localităților Smârdan și Jijila din județul Tulcea, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 10.348.100 lei, pentru un număr de 400 imobile, în suprafaţă totală de 642.293 mp teren, situate pe terenurile afectate de expropriere.

Suma de 10.348.100 lei aferentă imobilelor prevăzute în proiectul de Hotărâre a Guvernului rezultă din raportul de evaluare întocmite în luna septembrie 2018, de către un evaluator autorizat ANEVAR. Din cele 10,35 milioane lei, 9,87 milioane sunt alocate pentru despăgubirile estimate în judeţul Brăila, în timp ce diferenţa de 0,478 milioane lei este pentru judeţul Tulcea.

În situaţia în care în cadrul coridorului de expropriere, cu ocazia întocmirii documentaţiilor cadastrale de dezmembrare a imobilelor afectate, vor fi identificate imobile ce ar putea constitui monumente istorice/zone de protecţie, se vor respecta prevederile Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*