Peste 1.500 de metri de plase, cu zeci de kilograme de pește, descoperite într-o arie strict protejată

Peste 1.500 de metri de plase, descoperite într-o arie strict protejată. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră tulceni, în comun cu lucrători din cadrul ARBDD, au scos din zona strict protejată a lacului Litvin, din Delta Dunării, peste 1.500 de metri de plase, cu 76 de kilograme de pește. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

Potrivit Gărzii de Coastă, în seara zilei de luni, 16 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, în zona strict protejată a lacului Litvin, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește.

În cadrul verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din fir textil este 1.090 de metri, lungimea plasei mono-filament este de 490 metri. Plasele descoperite conţineau 76 de kilograme de peşte, din specia caras.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol. Totodată facem precizarea că se desfăşoară activități specifice pentru identificarea autorilor cauzei sus-menţionate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*