Peste 1.350 de persoane și-au găsit un loc de muncă, în prima jumătate a anului, cu sprijinul AJOFM Tulcea

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Până la data de 30 iunie 2021, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea au fost încadrate în muncă 1.352 de persoane, dintre care 692 de femei.

Potrivit AJOFM Tulcea, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 554 au peste 45 de ani, 257 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 180 au între 25 și 35 de ani, iar 361 sunt tineri sub 25 de ani (244 de tineri NEET).

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 546 provin din mediul urban, iar 806 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (472), urmate de cele cu studii gimnaziale (368). Numărul celor cu studii profesionale este de 357, iar cei cu studii primare sunt în număr de 109.

Dintre persoanele angajate în perioada menționată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 260 persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, până la data de 30 iunie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.989 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, puteți accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*