Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește, confiscate în urma unor acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni

Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește, confiscate în urma unor acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au desfășurat, în perioada 21 – 23 aprilie, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au întocmit trei dosare penale şi au descoperit și ridicat peste 1.000 metri plase, unelte de pescuit și 120 kg de pește.

Potrivit Gărzii de Coastă, în ziua de 22 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, au descoperit în lacul Sinoe aproximativ 825 de metri de plasă mono-filament, în care se afla o captură de 110 kg de pește din specia caras. Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor.

Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește, confiscate în urma unor acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

În ziua de 23 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat controlul asupra unei căruțe, în care se aflau două persoane și care, la vederea echipajului de poliție, au aruncat din căruță o înșiruire de plase cu captură de pește în ele. Aceștia au constatat faptul că lungimea totală a plaselor tip setcă este de 300 de metri, iar cantitatea de pește, de 14 kilograme, a fost predată unei societăți comerciale de profil.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au descoperit pe un canal care are legătură cu fluviul Dunărea, în zona kilometrului fluvial 290, două unelte de pescuit tip vintir și 150 de metri de plase de pescuit tip nailon cu captură de pește în ele. Uneltele de pescuit și plasele, în valoare de 4.800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar peștele, în cantitate totală de șase kg, diferite specii, în stare vie, a fost redat mediului natural.

Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește, confiscate în urma unor acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

În toate aceste situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Desigur, ca de obicei, nu s-a gasit niciunul din proprietarii acestor plase ! Precis ca le-a pus Sfantul Duh ! Un miracol!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*