Pescuitul în zonă strict protejată, una dintre faptele sancționate de jandarmii tulceni în weekend

Plase de pescuit. FOTO Jandarmeria Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fiind astfel constatate trei infracțiuni și aplicate nouă sancțiuni contravenționale în acest sfârșit de săptămână.

Astfel, patru sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente, în valoare de 600 de lei, au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit și pescuitul în habitatele piscicole naturale al peștilor în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.

Alte cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 800 de lei au fost aplicate pentru consum de alcool și proferarea în public de injurii și expresii jignitoare.

De asemenea, în data de 02 martie 2024, în jurul orei 06.00, jandarmii, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat ce pescuia cu plase de pescuit în zona Lacului Zaghen. Asupra persoanei, a fost găsită o plasă de tip setcă cu lungimea de 50 de metri și cantitatea de 3 kg de pește.

Având în vedere că peștele fusese capturat cu puțin timp în urmă, jandarmii au procedat la eliberarea peștelui, iar ulterior, s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării plasei de pescuit, urmând a fi predată organelor de urmărire penală.

Jandarmii au întocmit bărbatului actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.

Cu această ocazie, Jandarmeria Tulcea reamintește faptul că pescuitul în zona strict protejată Zaghen este interzis pe tot timpul anului, deoarece aceasta reprezintă o zonă restaurată fiind inclusă în zonele cu regim de protecție integrală.

De asemenea, jandarmii tulceni au constat alte două infracțiuni ( tâlhăria și loviri și alte violențe) și au acordat sprijin la constatarea a șase infracțiuni pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*