Pescuit comercial, fără documente legale în Delta Dunării

Peștele pescuit și deținut ilegal a fost confiscat. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au descoperit, în zona de competență, cantitatea de 22 kilograme de pește, în barca a doi cetăţeni, care nu deţineau documente pentru desfăşurarea activităţii de pescuit.

În data de 14.01.2021, în jurul orei 04.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, acţionând în baza unei informaţii, în zona Complexului Matița-Merhei, au observat, pe Lacul Dracului, o ambarcațiune în care se aflau două persoane care scoteau setci din apă. S-a stabilit că aceştia sunt cetățeni români, în vârsta de 41, respectiv 46 de ani, ambii cu domiciliul în jud. Tulcea.

În urma verificării ambarcaţiei și a documentelor celor două persoane, polițiștii de frontieră au descoperit faptul că una din cele două persoane nu deține documente pentru a desfășura activitatea de pescuit comercial. Aceasta a declarat că a dorit să îl ajute pe prietenul său la pescuit, deși nu deține documente pentru desfășurarea acestei activități.

De asemenea, în ambarcație a fost descoperită cantitatea de 22 kilograme pește, speciile caras și știucă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de perscuit” prevăzută de art. 64 lit. a din OUG 23/2008.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*