Pescar tulcean, cercetat de polițiști după ce a pescuit, ilegal, șapte exemplare de cegă

Sturioni pescuiți pe Dunare. FOTO Arhiva TLNews

Polițiștii de frontieră tulceni au descoperit un bărbat din județul Tulcea care transporta ilegal șapte exemplare de sturion, din specia cegă, pe care le pescuise din Dunăre.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Tulcea au surprins, luni, pe malul Dunării, în zona localității Luncavița, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Tulcea, care transporta o legătură din rafie în care se găseau două plase de pescuit cu captură de pește în stare proaspătă.

„În urma verificării plaselor de pescuit, polițiștii de frontieră au descoperit șapte exemplare de pește din familia sturion, specia cegă, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale. Bărbatul a declarat că a pescuit cele șapte exemplare de cegă pentru consumul personal”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Peștele a fost redat mediului natural, în prezența unui reprezentant Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, conform procedurile legale, iar polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*