Pescar salvat de pompierii tulceni după ce s-a rătăcit și și-a petrecut noaptea pe o barcă în zona Lacului Sinoe

Acțiune de căutare a unui pescar rătăcit pe lacul Sinoe. FOTO ISU „Delta” Tulcea

Un pescar ce s-a rătăcit în zona Lacului Golovița/ Sinoe a fost salvat de pompierii tulceni după ce și-a petrecut toată noaptea pe o barcă în zona. El a fost găsit în stare fizică bună și nu a necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, salvatorii tulceni au fost solicitați să intervină în seara zilei de sâmbătă, 26 iunie, în jurul orei 19.40, printr-un apel la 112, pentru căutarea unei persoane posibil dispărute cu barca, în zona Lacului Golovița/ Sinoe. S-au deplasat către zona indicată cinci subofițeri, cu o autospecială de primă comandă și intervenție și o barcă RIB de la Stația de Pompieri Babadag, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Jurilovca cu o ambarcațiune.

„Din primele informații, doi pescari au plecat cu două bărci la pescuit, iar după ce au terminat de pescuit unul a plecat înainte, urmând să fie ajuns de celălalt din urmă. Urmând traseul prestabilit, cel de doilea nu a mai reușit să-l găsească pe cel plecat înainte și nici barca acestuia”, au precizat reprezentanți ai ISU „Delta”.

Forțele de intervenție au plecat în căutare de la Jurilovca și au continuat pe Lacul Golovița și Canalul 5, ce face legătura cu Lacul Sinoe. De asemenea, zona a fost survolată de către elicopterul SMURD Constanța, sosit în sprijin. Operațiunile de căutare au fost oprite însă la lăsarea întunericului, în jurul orei 21.30.

Acțiunea a fost reluat duminică dimineață, iar SVSU Jurilovca, cu o ambarcațiune în acre se afla și al doilea pescar, au găsit bărbatul rătăcit în zona Lacului Golovița/ Sinoe. Acesta a fost în zona Lacului Sinoe în apropiere de Canalul 5 și din fericire, nu necesită îngrijiri medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*