Percheziții într-un penitenciar după ce mai mulți deținuți sunt bănuiți de trafic de droguri

Percheziții la traficanții de droguri. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni au făcut mai multe percheziții, una într-un penitenciar, după ce mai mulți deținuți sunt bănuiți de trafic de droguri.

Potrivit IPJ Tulcea, la data de 3 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare, în patru dosare penale, 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Tulcea, Brăila, Galați și Constanța, inclusiv într-o unitate de penitenciar.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.

“Din materialul probator administrat a reieșit faptul că 8 persoane, aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea, ar fi procurat (de la alte persoane cercetate în cauză) și deținut, în vederea comercializării, diferite cantități de droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA) și substanțe cu efect psihoactiv (ADB – Butinaca) sub forma unor hârtii impregnate.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română” – IPJ Tulcea.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Constanța și Galați, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, al polițiștilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Tulcea și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*