Percheziții în Tulcea și Constanța într-un dosar privind traficul de droguri

În urma perchezițiilor au fost găsite plante cu efect psihoactiv. FOTO IPJ Tulcea

În urma a 16 percheziții efectuate pe raza municipiului Tulcea și Constanța, au fost depistate mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc și substanțe noi susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în municipiul Tulcea și municipiul Constanța, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 3 plante de cannabis, diferite cantități de fragmente vegetale, reprezentând droguri de risc și substanțe noi susceptibile de a avea efecte psihoactive. Au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și probării activității infracționale 17 telefoane mobile, 18 cartele SIM, instrumente folosite la comiterea infracțiunii și 5.590 de lei.

De asemenea, în aceeași zi polițiștii au pus în executare 14 mandate de aducere.

Din anchetă au rezultat indicii că, în cursul anului 2018, 15 persoane cu vârstele cuprinse între 17 și 30 de ani, din municipiile Tulcea și Contanța, ar fi deținut și distribuit droguri de risc, ar fi procurat și comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza județului Tulcea.

Tribunalul Tulcea a luat față de 7 persoane măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic a Serviciului Operaţiuni Speciale Tulcea, iar la descinderi au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*