Penitenciarul Tulcea pregătește persoanele private de libertate pentru reintegrarea în societate

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Penitenciarul Tulcea, în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de muncă, a organizat joi, 23 septembrie, Proiectul de activitate „Pași către libertate”.

Astfel, în intervalul orar 10.30 – 11.30, un număr de 10 persoane private de libertate din regimul deschis au vizitat sediul AJOFM, iar în cadrul întâlnirii a fost susținută o activitate ce a urmărit informarea deținuților cu privire la specificul activității AJOFM, modul de identificare și accesare a locurilor de munca disponibile pe piața muncii, organizarea de cursuri de formare profesională, mediere și consiliere a muncii.

Acest proiect are ca scop pregătirea persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate în vederea diminuării impactului negativ produs de ieșirea din mediul penitenciar, creșterea șanselor de incluziune socială și familiarizarea cu elementele de suport social care pot oferi asistența necesară reîntoarcerii în comunitate.

Beneficiarii proiectului sunt persoane private de libertate ce urmează a fi liberate în perioada următoare.

Acest gen de activități sunt parte din strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin implicarea acestora în acțiuni ce dezvoltă linia activităților de pregătire pentru liberare a persoanele private de libertate, potrivit calendarului de activități planificate a fi desfășurate în comunitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*