Patruzeci de medici au consultat gratuit localnicii din comuna Crișan

Caravană medicală în Delta Dunării. FOTO Ministerul Sănătății

Patruzeci de medici au mers la sfârșitul săptămânii trecute în Delta Dunării și au consultat gratuit localnicii dintr-o comună.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, a povestit că au fost aduse cu acest prilej și echipamente medicale moderne.

“Împreună pentru viață. Nu e doar numele Caravanei medicale căreia i s-au alăturat în acest week-end 40 de medici pentru a consulta gratuit localnicii din comuna Crișan, din Delta Dunării. E și un motto după care se ghidează acești medicii care au venit tocmai de la Timișoara în inima Deltei, în unul din cele mai bine conservate sate din rezervație, Mila 23. Pentru ei, acest loc, nu a fost prea departe. Au ajuns aici cu echipamente medicale moderne: ecografe, aparate EKG, echipamente de optimetrie, aparate de laborator portabile, cu un singur gând: să ajute cât mai mulți oameni.

Am reușit să mă alătur Caravanei în acest sfârșit de săptămână și să dau și eu o mână de ajutor doctorilor care au consultat deja zeci de localnici. O parte dintre acești oameni nu mai ajunseseră la medic de ani de zile și au beneficiat de consultații de specialitate: cardiologie, gastroenterologie, ginecologie, endocrinologie, ORL, pediatrie, oftalmologie și analize de laborator.

Caravana a parcurs până acum zeci de mii de km și funcționează datorită rezidenților coordonați de prof. dr. Dorel Săndesc, care își dedică timpul celor care locuiesc în zone izolate și care nu au acces așa de ușor la servicii medicale. Le mulțumesc și îi asigur că îi voi sprijini în acțiunile lor, de fiecare dată când timpul îmi va permite.” – Alexandru Rogobete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*