Vești bune pentru Delta Dunării. Patru nave de căutare-salvare și stingere incendii intră în dotarea pompierilor

Pompierii au participat la căutări. FOTO ISU Delta Tulcea

Patru nave de căutare-salvare și stingere incendii vor intra în dotarea pompierilor tulceni, acestea urmând să își desfășoare activitatea în Delta Dunării. Anunțul a fost făcut marți, 29 ianuarie, de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, care a menționat că proiectul naval se ridică la 45 de milioane de euro și în scurt timp urmează să înceapă licitație.

Raed Arafat a fost prezent marți, 29 ianuarie, la ședința de bilanț a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța. El a anunțat cu acest prilej realizarea unui proiect naval, care are o valoare de 45 de milioane de euro.

“Proiectul naval integral are o suma alocată prin fondurile europene de 45 de milioane de euro. Asta include un vas mare și trei sau patru vase mai mici pentru zona Deltei Dunării și pentru Dunărea în sine. Bineînțeles licitația poate să aducă prețuri mai mici, asta nu știm, dar asta este suma care este alocată, în jurul a 45 de milioane de euro”, a afirmat Raed Arafat.

El consideră că prin acest proiect pompierii vor fi repuși pe mare.

“Este vorba de proiectul maritim unde urmează să repunem pompierii pe mare, nu cu vasele mici, care sunt pentru zona litoralului, cum sunt acuma, ci cu un vas mare de intervenție pentru stingere și pentru căutare salvare în larg. Caietul de sarcini este finalizat, urmează să înceapă licitația și înseamnă că în următorii doi, trei ani trebuie să pregătim Inspectoratul Județean Constanța să reintre inclusiv pe mare, cum a fost înainte pentru că asta nu este o premieră, în anii ‘80 din ce știu că am mai avut nave care au fost casate și după asta pompierii au rămas doar până în zona costieră și s-au oprit acolo”,a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat consideră că în cazul izbucnirii unui incendiu la o navă cu mulți pasageri este nevoie de intervenția unor experți de stingere și de căutare și salvare.

“Nu este înlocuirea altor instituții, ci este mai degrabă o completare a unui segment care aparține pompierilor și asta mai ales este partea de stingere pe vase. Gândiți-vă sunt atâtea vase care sunt în larg cu pasageri, cu turiști, un incendiu pe un vas de acest gen necesită intervenția unor experți de stingere și de căutare-salvare inclusiv în interiorul vasului. Sper să realizăm acest lucru în următorii doi trei ani”, a mai spus Arafat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*