Patronii învățământului religios au fost serbați la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea

La Seminarul Teologic a avut loc un eveniment religios-cultural dedicat ,,Sfinţilor Trei Ierarhi. FOTO Episcopia Tulcii

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea s-a desfăşurat un eveniment religios-cultural dedicat ,,Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur”, cinstiţi cu multă evlavie de Biserica Ortodoxă la 30 ianuarie în fiecare an şi consideraţi a fi, începând cu anul 1936, patronii învățământului teologic în întreaga lume ortodoxă.

Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea a făcut deja o tradiție ca pentru ziua Sfinţilor Trei Ierarhi să deruleze un program religios – cultural și artistic organizat cu implicarea elevilor seminariști, în scopul actualizării, cunoașterii și aprofundării operelor patristice în rândurile elevilor.
Cu această ocazie, în cadrul seminarului a luat cuvântul Preasfințitul Părinte Visarion, care a evocat importanța fundamentală a Sf. Trei Ierarhi pentru viața liturgică și socială a Bisericii și mai ales, exemplul de model pastoral oferit de cei Trei Ierarhi elevilor seminariști de astăzi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*