Ofițer al Penitenciarului Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Ciprian Cătănoiu, ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada 2018 – 16 februarie 2021, Ciprian Cătănoiu, în calitatea sa de ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, ar fi pretins și primit de la două persoane 5.000 de euro şi 2.500 de lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

„Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea”, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

La data de 16 februarie, Cătănoiu a fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 de euro, context în care ar mai fi pretins și suma de 2.000 de euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.

În cauză procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, prin indisponibilizare, până la concurența sumei de 3.500 de euro și 2.500 de lei, asupra bunurilor deținute de inculpat. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză și înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*