O tulceancă s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă vânzând artificii

Artificii aprinse. FOTO ISU Dobrogea

Începând cu data de 21 noiembrie și până pe 5 ianuarie 2018, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea desfășoară acțiuni în cadrul Planului național ,,Foc de Artificii“ pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă .

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat în data de 17 decembrie o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive. Cu această ocazie, polițiștii au identificat pe strada Gavrilov Corneliu, din municipiul Tulcea, o femeie de 47 de ani, din municipiul Tulcea, care deţinea în vederea comercializării, fără a fi autorizată, 600 buc. petarde.

Articolele pirotehnice menţionate au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele femeii s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept“, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 lit a din Legea 126/1995.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea reamintește că sunt interzise deținerea, utilizarea și vânzarea către publicului larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3, și F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2), din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile T1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*