O nouă atenționare Cod Portocaliu emisă de ANM, valabilă și pentru județul Tulcea

Atenționare Cod Portocaliu. FOTO ANM
Atenționare Cod Portocaliu. FOTO ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabil pentru cea mai mare parte a țării, începând de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, 21 iunie, la ora 06.00.

Astfel, în după-amiaza zilei de sâmbătă și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

RECOMANDĂRI

Recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*