O navă sub pavilion Togo a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal

O navă sub pavilion Togo a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal. FOTO Prefectura Tulcea

Un accident naval a avut loc miercuri, 15 septembrie, pe Canalul Sulina al Dunării, după ce o navă maritimă, încărcată cu grâu, a rămas fără propulsie și a lovit mai multe ambarcațiuni acostate la mal. Nicio persoană nu a fost rănită, înregistrându-se numai pagube materiale.

Potrivit Prefecturii Tulcea, incidentul de navigație a avut loc în jurul orei 14.00, când nava maritimă M/V Kormoran, pavilion Togo, care se deplasa în aval pe Canalul Sulina, din portul Reni către Tripoli, încărcată cu 5.524 tone de grâu, a anunțat că în zona milei marine 2 i s-a oprit motorul și a intrat în malul drept, lovind trei catamarane staționate la mal. Incidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

O navă sub pavilion Togo a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal. FOTO Prefectura Tulcea

La fața locului s-au deplasat remorcherele maritime Sulina 2 și Gheorghieni 2, remorchere aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos RA Galați, care urmează să remorcheze vasul până în dana maritimă 1 a Portului Sulina.

De asemenea, la fața locului a ajuns și un echipaj operativ, format din ofițeri ai Căpităniei Portului Sulina și un reprezentant al Grupului de Nave Sulina, ce urmează să ancheteze incidentul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*