O minora a fost răpită, legata cu lanțul și amenințată cu un cuțit pentru a se prostitua într-un apartament în Tulcea

Politistii au intervenit pentru prinderea suspectului. FOTO IPJ Tulcea (Foto arhivă)

Potrivit procurorilor DIICOT, fapta a fost comisa în data de 26 ianuarie, suspecți fiind Avram Ionuţ şi Iancu Felicia. Cei doi, folosind un cuțit pentru ameninţare, dar şi o bandă scotch pentru  legarea membrelor, au recrutat o  minoră în vârstă de 16 ani, internată într-un  centru de plasament de pe raza municipiului Tulcea,  din zona unui  popas de pe raza comunei Horia, județul Tulcea.

După ce au legat victima, inculpații au transportat minora cu un autoturism, unde au adăpostit-o într-un apartament,  în scopul exploatării. Aici, prin constrângere -amenințări cu acte de violență, folosirea unui pistol cu bile şi a unui cuţit şi  lipsire de libertate în mod continuu, au legat-o cu un lanț de un calorifer și au obligat-o la practicarea prostituției.

Anchetatorii au stabilit ca victima  a întreținut raporturi sexuale cu o singură persoană de sex masculin, la data de 3 februarie. Inainte de a fi prezentată clientului, minora a fost îmbrăcată cu haine noi cumpărate de către inculpata Iancu Felicia şi vopsită la păr. Inculpatul  Avram Ionuţ a întreprins demersuri pentru găsirea unor alţi clienţi, inclusiv cetăţeni vietnamezi – muncitori în șantierul naval, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale cu persoana vătămată.

În seara zilei de  6 februarie,  în jurul orei 23.00, profitând de lipsa inculpaților de la domiciliu, dar şi de lipsa de atenţie a unui martor ce trebuia să o supravegheze, victima a reușit să escaladeze  geamul de la bucătărie şi să fugă. S-a oprit la mașină unui taximetrist pe care l-am rugat să anunțe poliția.

După ce fata a fost luată în custodie de către polițe, la locuința suspecților a fost efectuată o percheziție. De asemenea, a fost verificata verificată și mașina inculpatului Avram Ionuţ. Oamenii legii  au identificat şi ridicat mai multe bunuri de interes pentru cauză, folosite la comiterea faptei: un pistol cu bile marca WALTER, 401  bile de folosite ca muniție pentru pistolul, un cuțit, 2 role de schotch cu diferite lăţimi,  un cleşte tip patent metalic.

Inculpaţii  au fost reţinuţi la data de 7 februarie pentru o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Tulcea. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au propus Tribunalului Tulcea arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Avram Ionuț și Iancu Felicia, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de minori, măsură ce a fost acceptată de instanță.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*