O femeie și-a recuperat rucsacul, uitat pe o bancă, cu ajutorul jandarmilor tulceni

O femeie a cerut sprijinul jandarmilor tulceni, reclamând furtul unui rucsac în care avea portofelul cu suma de 1.300 de lei, mai multe carduri bancare și articole vestimentare pentru copil.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, militarii tulceni au fost solicitați să intervină luni, 08 august, în jurul orei 18.00, în sprijinul unei femei din municipiul Tulcea care a reclamat furtul unui rucsac. Femeia a declarat jandarmilor faptul că se afla pe o bancă în municipiul Tulcea, împreună cu soțul și copilul, iar la un moment dat soțul acesteia a intrat într-un magazin din apropiere. După un timp femeia a hotărât să intre și ea în magazin, însă, în grabă, a uitat pe bancă rucsacul pe care îl avea asupra ei și care conținea portofelul cu suma de 1.300 de lei, mai multe carduri bancare și articole vestimentare pentru copil.

Au fost efectuate verificări în zona producerii faptei, însă la momentul respectiv, nu a fost identificată nicio persoană care să aibă asupra sa rucsacul descris de femeia care a reclamat furtul.

Mai târziu, în jurul orei 19.30, în timp ce se deplasau în aceeași zonă unde s-a reclamat fapta, jandarmii au observat o femeie care avea asupra ei un rucsac ce semăna cu cel descris de persoana vătămată. Întrebată fiind de rucsac, femeia, în vârstă de 49 de ani, a spus jandarmilor că l-a găsit lângă o bancă din apropiere.

Jandarmii au luat legătura cu persoana vătămată, care a recunoscut rucsacul ca fiind al ei, însă în momentul verificării conținutului, s-au găsit toate obiectele descrise de femeie, mai puțin suma de 1.300 de lei și telefonul mobil. Rucsacul a fost înapoiat persoanei vătămate.

Jandarmii au întocmit pe numele femeii în cauză actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Reamintim că fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*