O ambulanță cu doi copii plecată de la Spitalul Județean Tulcea spre Constanța a rămas înzăpezită

ambulanta politie drum blocat zapada, drum inchis
Ambulanța iarna. FOTO SAJ Tulcea

O ambulanță cu doi copii bolnavi și mămicile acestora a rămas înzăpezită de la 3.00 dimineața în apropiere de localitatea Tașaul. Ambulanța plecase de la Spitalul Județean Tulcea spre cel din Constanța dar nu a făcut față drumului, chiar dacă era 4×4. Autoritățile din județul Constanța au trimis ajutoare pentru deblocarea mașinii, dar și un echipaj SMURD să preia pacienții.

Pentru că în Spitalul Județean Tulcea există un singur medic pediatru, atunci când acesta nu este de gardă, tot ceea ce înseamnă urgență pediatrică gravă se trimite la Constanța. Așa s-a întâmplat și în dimineața de 28 februarie, când s-a luat decizia în jurul orei 3.00 să se trimită un copil de 3 luni cu febră, altul de 5 ani cu tuse, cu o ambulanță 4×4 și personal medical la Constanța.

„În jurul orei 4.00, în apropiere de Tașaul, ambulanța nu a mai putut înainta și a ajuns în șanț. La fața locului sunt două utilaje, dar nu reușesc să o deszăpezească. Am cerut ajutorul autorităților din județul Constanța. În ambulanță este cald, dar mămicile copiilor au început să se panice“ a declarat dr. Dumitru Vâlcu, directorul SAJ Tulcea.

În sprijinul acestora au fost trimise echipaje ale ISU Dobrogea la fața locului.

UPDATE

În jurul orei 8.30 utilajele au reușit să scoată din nămeți ambulanța care și-a continuat drumul spre spital.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*